< AuditiesHoe en wanneer repeteren we?

Bij fABULEUS kan je geen losse danscursus of toneellessen volgen. Voor ieder project organiseren we auditieworkshops en op die manier stellen we een nieuwe groep jongeren samen, waarmee we een productie maken.

Als je gekozen wordt, begint een repetitieproces van ongeveer een jaar, gespreid over schoolvakanties en weekends.

Voor out of hands zijn dit de belangrijkste repetitieperiodes:

* het weekend van 11 en 12 mei 2024 (allereerste repetities)
* de zomervakantie: 5 – 16 aug 2024
* de herfstvakantie: 28 okt –1 nov 2024
* de kerstvakantie: 26 – 30 dec 2024
* de krokusvakantie: 3 – 7 mrt 2025
* de paasvakantie: 7 – 20 apr 2025

* de première is in Leuven op 23 april 2025.

Daartussen zijn nog enkele losse repetitiedagen. De exacte data vind je in het inschrijvingsformulier.

Tijdens de creatieperiode werk je samen met ervaren makers die het beste in jou naar boven halen. De groepen zijn meestal combinaties van jongeren die wat meer ervaring hebben en jongeren die nog maar net begonnen zijn. Je leert dus ook veel van elkaar.

fABULEUS neemt jongeren serieus en betrekt hen zoveel mogelijk bij het creatieproces. Hoe de voorstelling er uiteindelijk zal uitzien, wordt dus mee bepaald door de jongeren zelf. We zoeken in de eerste plaats jongeren met een open geest, die zich willen smijten en niet bang zijn nieuwe dingen uit te proberen. Goesting is belangrijker dan podiumervaring!

Na de première gaat de voorstelling op tournee. Je speelt zowel avondvoorstellingen als schoolvoorstellingen voor leeftijdgenoten en soms ga je zelfs naar het buitenland. Allemaal onvergetelijke ervaringen.

Benieuwd naar de sfeer van een repetitie? Check deze video.

Toon reacties

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Volg ons dan via Instagram/Facebook/TikTok of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij delen hier ook regelmatig oproepen van bevriende organisaties.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.