< Audities
Auditieworkshops

Bekijk hier het filmpje van Joanita!

Klinkt het woord audities eng? Bij fABULEUS spreken we liever over auditieworkshops. Zie het als een boeiende workshop waar iedereen aan kan en mag deelnemen, ook als je geen podiumervaring hebt of een fysieke of mentale beperking.

Zo’n workshop duurt een halve of een hele dag: het is de ideale manier om kennis te maken. Het begint met een opwarming. Daarna volgen een aantal groepsopdrachten. Soms krijg je iets aangeleerd...

Uit die eerste ronde kiezen we een aantal jongeren die naar de tweede ronde mogen gaan. De tweede ronde duurt twee dagen: het is belangrijk dat je dan beschikbaar bent, want tijdens deze dagen stellen we de definitieve groep samen.

Het is voor ons superbelangrijk dat iedereen met een leuk gevoel naar huis gaat na de workshops, ook als je niet gekozen wordt. We doen er alles aan om alle deelnemers een ontspannen, veilige context te bieden.

De boodschap is: blijf terugkomen, ook als je niet gekozen wordt! Elk project is anders. Elke maker heeft zijn/haar eigen kijk op de deelnemers. Sommige fABULEUS-jongeren hebben aan vier of vijf audities meegedaan voor ze werden geselecteerd voor een productie.

Als je gekozen wordt, volgt een intens repetitieproces. Daarna ga je op tournee als een professionele artiest. Lees meer.

Nog niet zeker of je wel zou meedoen? Joanita liet zich overhalen door een vriendin en ze heeft er geen spijt van.

Dit is fABULEUS

fABULEUS maakte de voorbije 20 jaar meer dan 100 producties met jongeren en met professionelen. Dit filmpje geeft een idee van de sfeer voor én achter de schermen.

Toon reacties
Reacties
Hey hey! Ik ben Merel, 16 jaar en toneelspelen is echt mijn passie. Ik vind het geweldig om mij uit te leven op een podium, alleen of in groep. Ik las wel dat dansen ook een onderdeel is in de voorstellingen van Fabuleus. Ik ben eigenlijk niet echt een danser.. Ik zit op de Stedelijke Academie in Dendermonde en vg daar al 9 jaar spel en verteltheater. Ik heb toen ik 10 jaar was 2 jaartjes gedanst maar dat was het ook.. Ik ben er uiteindelijk mee gestopt omdat het niet zo mijn ding was. Mijn vraag daarom is, als je deelneemt, is dansen sowieso een onderdeel bij de audities? :)
Merel Aelbrecht (16/01/2021)
Dag Amelie en iedereen die de voorbije weken gereageerd heeft op onze audities. De auditiedata zijn uitgesteld tot januari en februari. Je kan je dus nog altijd inschrijven via link op de auditiepagina. Wij maken dansproducties en toneelproducties, maar bijna nooit musicals, dus je hoeft voor onze auditieworkshops niet te kunnen zingen ;-)
Fiilip van Fabuleus (22/11/2020)
Hy ik ben Amélie ik hou er van om te acteren te doen als iemand anders vind ik super dansen doe ik ook maar zingen is niet men sterkste kant
Amélie (19/11/2020)
ik zou graag willen mee doen met eeen musical dans en eventueel zingen bv. ketnet ma ik heb zenuwen voor te zingen
amelie verlysen (12/11/2020)

Hii ik ben abe ik ben dol op dansen en acteren en zou er alles voor doen om mee te doen ik hebeen jaar tonneel gespeeld en 8jaar gedanst ik zou het heel graag verder willen doen. 

Abe (25/10/2020)
Hallo, ik ben James (16 jaar) en ik wil later van acteren mijn beroep maken. Dat is ook de reden dat ik nu begonnen ben aan mijn laatste jaar woordkunst-drama in SKI te Gent. Ik heb nog niet zo veel ervaring, maar ik zit momenteel in een jeugdtoneelvereniging en heb al 1 edelfiguratie achter de rug voor loslopend wild en gevogelte. Ik hoop echt dat ik hiermee ervaring kan opdoen en zo tot een grote acteur kan opgroeien. Zingen en dansen zijn niet echt mijn talent, maar ik heb de vakken wel op school. Groetjes James.
James (02/09/2020)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...

Laat hier je reactie achter!

Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Verstuur
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.