< AuditiesHoe fABULEUS werkt

Bij fABULEUS kan je geen losse danscursus of toneellessen volgen. Voor ieder project organiseren we auditieworkshops en op die manier stellen we een nieuwe groep jongeren samen, waarmee we een productie maken.

Als je gekozen wordt, begint een repetitieproces van ongeveer een jaar, gespreid over schoolvakanties en weekends. Je werkt samen met een ervaren maker die samen met jou op zoek gaat en die het beste in jou naar boven haalt. De groepen zijn meestal combinaties van jongeren die wat meer ervaring hebben en jongeren die nog maar net begonnen zijn met dans of toneel. Je leert dus ook veel van elkaar.

fABULEUS neemt jongeren serieus en betrekt hen zoveel mogelijk bij het creatieproces. Hoe de voorstelling er uiteindelijk zal uitzien, wordt dus mee bepaald door de jongeren zelf. We zoeken in de eerste plaats jongeren met een open geest, die zich willen smijten en niet bang zijn nieuwe dingen uit te proberen. Goesting is belangrijker dan podiumervaring!

Na de première gaat de voorstelling op tournee. Je speelt zowel avondvoorstellingen als schoolvoorstellingen voor leeftijdgenoten en soms ga je zelfs naar het buitenland. Allemaal onvergetelijke ervaringen.

Benieuwd naar de sfeer van een repetitie? Check deze video.

Toon reacties

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten? Volg ons dan via Instagram/Facebook/TikTok of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij delen hier ook regelmatig oproepen van bevriende organisaties.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.