Audities

Lesbisch? Transgender? Hetero? Non-Binair?

VOOR EEN ARTISTIEK PROJECT ZOEKEN WIJ TIEN MEISJES MET EEN UNIEKE KIJK OP HOE HET IS OM MEISJE TE ZIJN

Voor een nieuwe productie met choreograaf Jan Martens zoeken we tien meisjes tussen 12 en 20 jaar die op één of andere manier ‘anders’ geaard zijn, of daarmee bezig zijn, omdat we rond die thematiek willen werken. We zoeken meisjes die op meisjes vallen of op meisjes en jongens. Of meisjes die op zoek zijn naar hun identiteit of hun gender. Maar natuurlijk ben je ook héél welkom als heteromeisje. Of als je het nog niet weet. Of als je liefst in geen enkel hokje geduwd wil worden.

Voor deze productie zoeken we niet per se jongeren met podiumervaring. Heb je talent voor dans, theater of muziek, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar in de eerste plaats zoeken we sterke persoonlijkheden: meisjes die goesting hebben om samen met ons iets moois te maken en veel bij te leren.

Jan Martens?

Jan Martens (GRIP) is een van de meest beloftevolle choreografen van het moment. Zijn stukken zijn geliefd bij een breed publiek en toerden de voorbije jaren de hele wereld rond. Jan is choreograaf en dus is zijn vertrekpunt meestal beweging, maar toch zou je zijn stukken evengoed theater kunnen noemen. Specifiek voor deze nieuwe productie bij fABULEUS wil hij zowel vanuit beweging als rond teksten werken.

fABULEUS?

fABULEUS maakt professionele dans- en theaterproducties met (soms heel) jonge mensen op het podium. Na een intens repetitieproces, dat erop gericht is om het beste in elke speler naar boven te halen, volgt een tournee met verschillende avondvoorstellingen en schoolvoorstellingen. Af en toe spelen we ook op festivals in het buitenland. De planning van die tournee gebeurt in overleg met de jongeren, hun ouders en hun school.

fABULEUS maakte er een punt van dat jongeren serieus worden genomen als maker en dat ze zoveel mogelijk betrokken worden in het creatieproces. De voorstelling wordt dus sowieso mee bepaald door de jongeren waarvoor we kiezen. En dat is zeker het geval voor deze nieuwe productie van Jan Martens.

Kennismakingsworkshops

We starten met een eerste reeks kennismakingsworkshops waaraan iedereen mag deelnemen. Zo’n workshop duurt een halve dag en het is voor ons de ideale manier om jou te leren kennen. Jammer genoeg kunnen we niet met iederéén een voorstelling maken. Uit die eerste ronde kiezen we een aantal jongeren die naar de tweede ronde mogen gaan. En na die tweede workshop beslissen we dan welke jongeren aan deze productie kunnen meewerken.

Het is voor ons superbelangrijk dat iedereen met een leuk gevoel naar huis gaat na de workshops, zelfs als je niet gekozen wordt. We doen er alles aan om alle deelnemers een ontspannen, veilige context te bieden. En ook tijdens de hele repetitieperiode en de tournee zorgen wij goed voor onze spelers.

We organiseren de eerste kennismakingsworkshop op vier momenten:

Zaterdag 18 november 2017, voor- of namiddag (OPEK, Leuven)
Zondag 19 november 2017, voor- of namiddag (OPEK, Leuven)

De tweede ronde volgt een week later:

Zondag 26 november 2017, hele dag (STUK, Leuven
)

Repetities & premièreDe repetities vinden plaats in schoolvakanties tussen februari en november 2018. De voorstelling gaat in première in Leuven op 5 november 2018.

Info & inschrijven

Mail naar auditie@fabuleus.be voor meer informatie of om je meteen in te schrijven voor de kennismakingsworkshop!

Reacties
Dit intrigeert me. Buiten schooltoneel heb ik weinig ervaring met voorstellingen, maar ik zie het wel zitten om veel bij te leren. Ik ben 17 jaar, ik speel voetbal en ik heb sinds vorig jaar een zeer boeiende relatie met een meisje.
Celina Vercruysse (19/09/2017)
Ik ben 21 jaar en lesbisch. Ik wil graag mee werken
Nele (18/09/2017)
Hoi, ik ben 13 jaar oud en zou heel graag meedoen aan een auditie en natuurlijk ook aan een voorstelling!!! Ik zing super graag en acteren vind ik ook heel erg leuk, dansen vind ik super maar kan ik niet zo heel goed... hebben jullie iemand nodig van mijn leeftijd?
Maïté (10/09/2017)
Dag Juliette, ik vrees dat je voor onze eerstvolgende auditie nog iets te jong zal zijn. De beste manier om op de hoogte te blijven van onze audities is door ons te volgen op facebook of door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Filip fABULEUS (29/08/2017)
Hallo. Ik ben 11 jaar oud en ik dans al 7 jaar bij Rosas maar ik zou graag bij jullie auditie doen ! Zoeken jullie mensen van mij leeftijd ? Groetjes Juliette
Juliette (25/08/2017)
Dag Shakira, we houden je zeker op de hoogte van nieuwe audities. Ik zou trouwens niet teveel bezig zijn met “hoger op geraken“. Het is duidelijk dat je heel gepassioneerd bent door dans. Dus dat moet je vooral blijven doen, of het nu lessen zijn of voorstellingen... Het belangrijkste is dat je het met plezier doet.
Filip fABULEUS (02/06/2017)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ...

Laat hier je reactie achter!

Naam
Reactie
E-mailadres (niet verplicht)
Verstuur
Intussen zijn ze nationaal bekend maar ze begonnen ooit bij fABULEUS
Braam Verreth
Evelien Bosmans
Sandrine Van Handenhoven
Inschrijven en info: auditie@fabuleus.be